Unit Blauw - Groep 7 en 8A en B

Werkwijze

De groepen 7 en 8 werken in een cyclus binnen ons curriculum in de moestuinen en de jaren daarop volgend krijgen ze Smaaklessen. Dit is een speciaal programma in samenwerking met Bindkracht 10. De kinderen leren groenten en aardappels verbouwen en deze verwerken ze in de keuken. Naast dat ze verschillende smaken leren, eten ze gezamenlijk.

Groep 8 gaat in het laatste schooljaar op schoolkamp.

Materialen / projecten

• Taal in Beeld: een methode voor taalonderwijs.
  • Spelling in Beeld: een methode voor spellingonderwijs.
  • Estafette: een methode voor voortgezet technisch lezen.
  • Tekstverwerken: een methode voor begrijpend lezen.
  • Taaljournaal: een leerlijn voor woordenschat.
  • Nieuwsbegrip: (begrijpend) lezen met als onderwerp actuele thema’s.
  • Wereld In Getallen: een methode voor rekenonderwijs.
  • Maatwerk: een remediërende rekenmethode.
  • Leefstijl: een methode voor sociaal emotionele ontwikkeling en levensovertuiging.
  • Argus Clou: een methode voor aardrijkskunde en geschiedenis.
  • Groove.me: een interactieve methode Engelse taal.
  • Projecten van MEC (Milieu Educatie Nijmegen): onderwijs in natuur en techniek.
  • Verkeerskranten 3VO: verkeersonderwijs.
  • Voor dyslectische kinderen wordt de methodiek Kurzweil gehanteerd.
  • Kinderen (vanaf groep 6) nemen een klapper mee en ze krijgen een schoolagenda.

Groene unit - Groep 1-2A, 1-2B en 1-2C

Rode unit - groep 3-4a, 3-4b en 3-4c

Paarse Unit -Groep 5-6 A B en C

Bindkracht 10

De groepen 6, 7 en 8 werken in een cyclus binnen ons curriculum in de moestuinen. De jaren die daarop volgen krijgen ze Smaaklessen. Dit is een speciaal programma in samenwerking met Bindkracht10 .

De kinderen leren groenten en aardappels verbouwen en deze verwerken ze in de keuken. Naast dat ze verschillende smaken leren, eten ze gezamenlijk. Als het eind van de basisschool periode in zicht is, gaan de kinderen van groep 8 op schoolkamp. Zowel de voorbereidingen als het kamp zelf zijn een hele belevenis.