Schoolconcept

Brede school het Kleurrijk is een TOM (Teamonderwijs Op Maat) school. Dit betekent dat het team elkaars kwaliteiten gebruikt en we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor alle kinderen in de unit. Binnen ons onderwijs werken de kinderen samen, zelfstandig en we gebruiken coöperatieve werkvormen, daarbij wordt ieder kind gezien.

Met TOM-onderwijs wordt een krachtige leeromgeving neergezet waar betekenisvol leren centraal staat.

Ons onderwijs levert een bijdrage aan de totale ontwikkeling van de leerlingen.

De belangrijkste aandachtspunten hierbij zijn het taal- en rekenonderwijs en de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast is het Kleurrijk een school waar plaats is om te genieten, onder andere door aandacht voor creativiteit, expressie, het werken in de moestuin en het leren koken.

Als Brede school beschikken wij over een Activiteitenplein van waaruit zowel activiteiten onder schooltijd  als naschoolse activiteiten worden georganiseerd. Ook ons ouderkindcentrum (OKC) neemt een belangrijke plaats in binnen de Brede school. Natuurlijk maken TSO (tussenschoolse opvang) en BSO (buitenschoolse opvang) ook onderdeel uit van het totale pakket.

Benieuwd naar onze school? Kom rustig een keertje kijken en meebeleven. U kunt hiervoor een afspraak maken met onze directeur Annejan Kroneman.